WLA Certifikat odgovornog priređivača igara na sreću

World Lottery Association (WLA) dodijelila je četvrti i najviši stupanj odgovornog priređivanja hrvatskom priređivaču igara na sreću, a koji je dobilo 45 lutrija u svijetu.
 
Nakon što smo po drugi put dobili  europski certifikat (European Lotteries ) krajem 2014. godine Hrvatska Lutrija ostvarila je pravo i na produljenje svjetskog Certifikata najvišeg IV. stupnja od strane World Lottery Association.
 
Certifikat četvrtog stupnja potvrda je da Hrvatska Lutrija ima zreo i dobro postavljen program odgovornog priređivanja igara te da, sukladno akcijskom planu, integrira elemente odgovornog priređivanja u svoju svakodnevnu praksu. Također znači da razumije i uvažava očekivanja svojih vanjskih dionika, kvalitetno rukovodi ljudskim resursima i ostalim procesima neophodnim za kontinuirano povećanje izvrsnosti. Preduvjet dodjeli certifikata jest potvrda od strane neovisnog revizora da su navedeni zahtjevi ispunjeni.

'Obveze koje je vaša kompanija preuzela u odgovornom priređivanju služit će kao model kojem će težiti ostale članice Svjetske lutrijske organizacije' između ostalog stoji u pismu potvrde certifikata koje potpisuju Jean-Luc Moner-Banet, predsjednik te Jean Jorgensen, izvršni direktor WLA.