ISO/IEC 27001

Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO/IEC – International Organisation for Standardisation/International Electrotechnical Commission) neovisna je nevladina organizacija koja se sastoji od preko 160 članica. ISO/IEC predstavlja najveće svjetsko tijelo za razvoj i uspostavu međunarodnih normi čime pruža zajedničke standarde za stvaranje sigurnih, pouzdanih i kvalitetnih proizvoda i usluga.

ISO/IEC 27001 predstavlja međunarodno priznatu normu u području upravljanja informacijskom sigurnošću. Norma služi kao pomoć organizacijama širom svijeta kako bi postigle razinu kontrole nad sustavom informacijske sigurnosti. Norma se temelji na kontinuiranom upravljanju rizicima informacijske sigurnosti i implementaciji sustava upravljanja informacijskom sigurnošću koji osigurava kontinuiranu primjeru propisanih zahtjeva norme. U normi ISO 27001:2013 definirano je ukupno 114 zahtjeva kojima se pruža metodologija uspostavljanja i održavanja sustava upravljanja informacijskom sigurnošću.

Hrvatska Lutrija d.o.o. uspostavila je sustav upravljanja informacijskom sigurnošću koji je sukladan sa svim zahtjevima norme ISO/IEC 27001. Certifikacija sustava održava se od 2012. godine te time Hrvatska Lutrija d.o.o. osigurava povjerljivost, integritet i raspoloživost podataka ključnih za poslovanje.