Kako igrati?

Što je Joker?

Joker je brojčana igra za koju je potrebno imati odigrani listić, odnosno potvrdu, čiji serijski broj (broj koji se nalazi pri dnu listića) djelomično ili u cijelosti odgovara Joker broju.

 

Kako se uključiti u igru?

Na jednom od prodajnih mjesta Hrvatske Lutrije potražite pomoćni listić za igru Loto 6/45, Loto 7 ili Toto 13, ukoliko želite igrati Joker. Pored jedne od navedenih igara, za 5,00 kuna, odigrajte i Joker.

 

Kako ga odigrati?

U igru se uključite tako da odigrate jednu od sljedećih igara: Loto 7, Loto 6/45 ili Toto 13 i obilježite znakom “X” riječ DA. Ukoliko igrate Loto po sistemu slučajnog odabira brojeva i kombinacija - Quick pick, a želite igrati i igru Joker, izrecite svoju želju prodavaču. Od prodavača ćete dobiti potvrdu o uplati sa Joker brojem koji je također odabran slučajnim odabirom. Ukoliko ne želite igrati igru Joker, obilježite znakom “X” riječ NE.

 

Izvlačenje i rezultati - kako i kada mogu saznati imam li dobitni listić?

Izvlačenje brojeva za igru Joker srijedom događa se istovremeno s izvlačenjem brojeva za igru Loto 7, za igru Joker kolo subotom istovremeno s izvlačenjem brojeva za igru Loto 7, za Joker kolo četvrtkom događa se istovremeno s izvlačenjem brojeva za igru Loto 6/45 i za igru Joker kolo nedjeljom istovremeno s izvlačenjem brojeva za igru Loto 6/45. Izvlačenje je javno, uz izravni prijenos na prvom programu HTV-a srijedom, četvrtkom,  subotom i nedjeljom od 20:00 sati. Dobitni broj se izvlači tako da se od prvih šest izvučenih brojeva za igru Loto, poredanih po redoslijedu izvlačenja, uzmu jedinice i one postaju znamenke dobitnog šesteroznamenkastog Joker broja gledano s lijeva na desno. Na primjer, ukoliko se u Lotu izvuku brojevi: 35, 15, 24, 33, 12, 31 Joker broj će biti 5, 5, 4, 3, 2, 1 odnosno 554321. REZULTAT IZVLAČENJA – Joker broj možete saznati već istu večer na teletekstu HRT-a, na govornom automatu 060 400 400, na web stranici Hrvatske Lutrije na adresi www.lutrija.hr/Joker  i na prodajnim mjestima HL. Iznose dobitaka saznat ćete odmah nakon izvlačenja, na teletekstu i na web stranici HL. Službeno izvješće o izvlačenju objavljuje se u Glasniku Hrvatske Lutrije.

 

Dobici i njihova isplata.

Fond dobitaka čini 50% ukupne uplate za sudjelovanje u pojedinom kolu. Dobitak prve vrste, točno pogođenih svih šest znamenki Joker broja – osvajanje Jackpota u igri Joker.

Dobitak druge vrste - 20.000,00 kn - pet pogođenih brojeva, primjer broja  6 5 4 3 2 1

Dobitak treće vrste - 2.000,00 kn - četiri pogođena broja, primjer broja 6 5 4 3 2 1

Dobitak četvrte vrste - 200,00 kn - tri pogođena broja, primjer broja 6 5 4 3 2 1

Dobitak pete vrste - 20,00 kn - dva pogođena broja, primjer broja 6 5 4 3 2 1

 

Isplate dobitaka druge do pete vrste obavljaju se na svim prodajnim mjestima HL-a, u sjedištu HL -a i u sjedištima regionalnih poslovnica, u pravilu, dan nakon izvlačenja Joker broja. Isplata dobitka prve vrste obavlja se (počinje) deseti dan nakon izvlačenja, u sjedištu Hrvatske Lutrije u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 72.  Rok za isplatu dobitka je 60 dana od dana objavljivanja u konačnom izvješću.

 

Zašto igrati?

Svaka Vaša uplata ima dvoznačan karakter: uživate u igri, u mogućnosti dobitka, a uz to činite dobro za drugoga. Sredstva, koja ostvari Hrvatska Lutrija priređivanjem igara, raspoređuju se za društveno korisne djelatnosti.