Kako uplatiti sredstva na HL račun?

Uplata na HL račun...

Novčana sredstva u svrhu uplate igara možete uplatiti na HL račun:

  • podržanim kartičnim uplatama,
  • aktivacijom HL bona,
  • putem standardne ili internet bankovne uplate,
  • na prodajnim mjestima Hrvatske Lutrije
  • putem Aircash aplikacije na prodajnom mjestu Ine.

Uplaćenim sredstvima raspolažete nakon što se evidentiraju na Vašem HL računu. Prilikom uplate sredstava na HL račun, Hrvatska Lutrija ne naplaćuje naknadu ali je moguće da neki financijski subjekti naplaćuju naknadu. Pri uplati podržanim karticama ne prikupljamo podatke o karticama, već samo evidentiramo izvršene i neizvršene transakcije tipom kartice i iznosom uplate.

Svi podaci o kartici koji se predaju u postupku njezine autorizacije razmjenjuju se direktno sa bankom putem zaštićene stranice korištenjem Secure Socket Layer (SSL) sigurnosnog protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka.

U postupku autorizacije pojedinih kartica podržani su sigurnosni standardi dodatne 3D autorizacije  „MasterCard SecureCode“ i „Verified by Visa“.

Koje su kartične uplate podržane?

Svoj HL račun možete nadoplatiti putem MasterCard, Visa, Premium Visa i Maestro kartice (vrijedi samo za kartice izdane na teritoriju RH). Nakon unosa željenog iznosa bit ćete preusmjereni  na administrativne stranice banke, gdje unosite podatke o kartici i potvrđujete nalog. Banka će Hrvatskoj Lutriji poslati povratnu informaciju o rezultatu autorizacije, nakon čega će sredstva biti pridodana na Vaš HL račun. Sve transakcije bilježe se unutar opcije Moj HL račun u rubrici POVIJEST FINANCIJA.

PBZ Card nije odgovoran za ispunjenje obveza i prava iz Ugovornog odnosa koji između korisnika kartice i Hrvatske Lutrije nastaje na Internet prodajnom mjestu Hrvatske Lutrije.

Kako uplatiti HL bonom?

HL bon (u apoenima od 25, 50, 100, 200 ili 500 kuna) možete kupiti na svim prodajnim mjestima Hrvatske Lutrije, ovlaštenih partnera, benzinskim postajama INA-e, Petrola, prodajnim mjestima iNovina i Tiska, uredima Hrvatske pošte. Unutar opcije UPLATA, birate HL bon, a sredstva aktivirate unosom aktivacijskog koda s HL bona, klikom na AKTIVIRAJ. Iznos će biti pridodan na Vaš HL račun. 

Kako uplatiti bankovnom uplatom (općom uplatnicom)?

Unutar opcije UPLATA odaberite Bankovnu uplatu, gdje će pod DETALJI biti navedeni svi potrebni podaci za popunjavanje opće uplatnice. Ovako uplaćena sredstva bit će na Vašem HL računu u roku ne dužem od 3 radna dana.

Kako uplatiti na prodajnom mjestu?

Svoj HL račun možete nadoplatiti na svim prodajnim mjestima Hrvatske Lutrije, prilikom čega je potrebno navesti korisničko ime. Ovako uplaćena sredstva bit će vidljiva na Vašem HL računu odmah.

Kako uplatiti putem Aircash aplikacije?

Potrebno je preuzeti aplikaciju na http://aircash.eu/app i registrirati se kako biste postali Aircash korisnik. Zatim u aplikaciji odabrati opciju "Uplata" i unijeti željeni iznos uplate na HL račun te kliknuti na tipku "DALJE", kao i odabrati želite li uplatiti sredstva na svoj HL račun. Na ekranu se prikazuje iznos naknade nakon što se odabere način plaćanja (kartica ili gotovina) te je potrebno kliknuti na tipku "PLATI". Nakon toga je zahtjev za uplatom na HL račun kreiran te se može na prodajnom mjestu Ine izvršiti uplatu na HL račun. Kreirani zahtjev vidljiv je u popisu transakcija. Nakon što je zahtjev realiziran na prodajnom mjestu Aircash partnera tj. Ini, novac je odmah vidljiv na HL računu. Minimalna uplata iznosi 10 kn po transakciji dok maksimalna uplata iznosi 2.000 kuna po transakciji.