Kako igrati?

 

Što je Loto 6/45?

Loto 6/45 je jedna od igara na sreću Hrvatske Lutrije u kojoj je cilj pogoditi svih šest brojeva koji se izvlače iz grupe od 45 brojeva - odatle i naziv igre. Uz malo sreće dobitak ostvarujete već i ako pogodite tri broja, a pogodite li svih šest brojeva - dobili ste Jack pot!

Loto6_kakoigrati_01.jpg

(kliknite na sliku za uvećani prikaz)

 

Kako se uključiti u igru?

Na jednom od prodajnih mjesta Hrvatske Lutrije potražite besplatne pomoćne listiće za igru, jednostavni pomoćni ili sistemski pomoćni, koji služe samo kao sredstvo uplate a ne kao dokaz sudjelovanja u igri

VAŽNO: jednom ispunjen listić može se koristiti više puta.

 

Kako ispuniti jednostavni pomoćni listić?

Jednostavni pomoćni listić ima deset skupnih polja s brojevima od 1 do 45. U svakom polju, crnom ili plavom kemijskom, obilježite znakom “X” samo šest brojeva. Na jednom listiću možete odigrati od 1 do 10 kombinacija.

 sestica_02_11[1].jpg
(kliknite na sliku za uvećani prikaz)

 

Kako ispuniti sistemski pomoćni listić?

Sistemski pomoćni listić s jednim skupnim poljem, pruža vam mogućnost da odigrate i više od šest brojeva, odnosno sedam do 20 brojeva, na svakom listiću. Broj brojeva u sistemu koji ste odigrali obilježit ćete i u nizu kvadratića pri dnu listića. Na taj način odigravate sve moguće kombinacije od šest brojeva bez ponavljanja, koje se mogu složiti od vaših izabranih brojeva. Primjerice, od 8 odigranih brojeva tvori se 28 kombinacija od po šest brojeva bez ponavljanja. Ukoliko imate pogođenih svih 6 odigranih brojeva ostvarili ste 1 “šesticu”, 12 “petica” i 15 “četvrtica”. Točan broj dobitaka možete provjeriti u tablici punih sistema. Kako odigrati skraćene (uvjetne sisteme) saznajte iz knjiga sistema s uputama.

Loto6_kakoigrati_03.jpg
(kliknite na sliku za uvećani prikaz)

 

Što predstavljaju oznake DA i NE na pomoćnom listiću?

Obilježavanjem oznake DA ili oznake NE, u kvadratićima na desnoj strani listića, odlučite o uključenju u igru Joker.

Loto6_kakoigrati_04.jpg
(kliknite na sliku za uvećani prikaz)

 

Što kad je listić ispunjen?

Ispunjeni pomoćni listić predajte prodavaču koji će Vam izdati potvrdu o uplati. Čuvajte ih! Potvrda o uplati je jedini dokaz sudjelovanja u igri i sredstvo na temelju kojeg se isplaćuje dobitak. Svaka potvrda o uplati je jedinstvena, jednoznačna i poznata samo vlasniku tj. igraču. Uz uobičajene podatke (odigrane kombinacije, kolo, Joker broj, šifra prodavača i prodajnog mjesta, na potvrdi o uplati se nalaze još i podaci o broju odigranih kombinacija, ukupan iznos uplate u kunama, identifikacijski broj igrača, kontrolni kod (koji je poznat samo vlasniku potvrde) i podatak o točnom vremenu zaprimanja uplate.

 

Quick pick – računalo bira za vas

Sustav Quick pick vam omogućuje da svoju sreću predate u ruke računala. Jednostavno zamolite prodavača da putem računala za vas odabere određeni broj kombinacija. Sva ostala pravila ostaju ista.

 

Uvijek igram iste brojeve. Mogu li odjednom uplatiti više kola?

Možete! Za to smo osmislili sustav pretplate koji vam omogućava da odmah uplatite do osam kola unaprijed. Sve što trebate učiniti jest znakom "x" označiti broj kola u kojima želite igrati s odabranim brojevima.

 

Izvlačenje i rezultati igre -  kako ću i kada saznati jesam li što osvojio?

Izvlačenje brojeva je javno i možete ga pratiti svakog četvrtka i nedjelje, uz izravan prijenos na Prvom programu HTV-a od 20:00 sati. Ako propustite javno izvlačenje na HTV-u, izvučene brojeve možete saznati već istu večer na: teletekstu, na govornom automatu 060 400 400 , na web stranici Hrvatske Lutrije na adresi www.lutrija.hr/Loto6od45  te na svim prodajnim mjestima HL.

 

Dobici i njihova isplata?

Fond dobitaka čini 50% ukupne uplate. Raspodjela fonda dobitaka i vjerojatnost pogađanja određenog dobitka prikazani su u sljedećoj tablici:

šestica

20%

1 : 8 145 060,0

petica + dopunski

5%

1 : 1 357 510,0

petica

25%

1 : 35 723,9

četvrtica

17,5%

1 : 35 723,9

trica

37,5%

1 : 44,6

Ukoliko u jednom kolu nema šestice, iznos namijenjen tom dobitku prenosi se u sljedeće kolo u fond dobitaka za šesticu. Tako nastaje Jack pot.

 

Kako podići dobitak?

Pravo na dobitak ostvarujete predočenjem ispravne potvrde o uplati. Isplata dobitaka sa 5, 4 i 3 pogotka obavlja se u pravilu dan nakon javnog izvlačenja, a 6 i 5+1 po objavi konačnog izvješća (Glasnik Hrvatske Lutrije) u sjedištu HL, sjedištima poslovnica. Rok za podizanje dobitaka je 60 dana od objave konačnog izvješća.

 

Zašto igrati?

Zabava nije dovoljno dobar odgovor? Mogućnost velikog dobitka? Ima još jedan dobar razlog: igrajući igre Hrvatske Lutrije istovremeno pomažete i drugima kojima je pomoć potrebna. Dio sredstva, koja Hrvatska Lutrija ostvaruje priređivanjem igara, raspodjeljuju se u društveno korisne svrhe.