Loto klađenje

Kako igrati Loto klađenje putem interneta?

Nakon što odaberete jednostavni ili sistemski listić potrebno je odabrati jednu Loto igru,  sistem koji želite odigrati (ako igrate sistemsku igru), te brojeve iz polja sa brojevima i cijenu kombinacije.

Ponudu Loto klađenja možete birati po danu ili vrsti Loto igre. Nakon odabrane Loto igre pojavljuje se izbornik sa brojevima za odabranu Loto igru. Nakon odabranih brojeva u desnom kutu se pojavljuje listić sa odabranim događajima. Biramo jednostavni ili sistemski listić, iznos uplate i ako želimo igrati pretplatu (odabiremo koliko kola želimo igrati).

Kako da zamijenim odabrane brojeve?

Ako želite promijeniti sve odabrane brojeve, kliknite na listiću sa odabranim događajima Obriši listić. Ako želite promijeniti neke od brojeva, u polju s brojevima (ili na prikazanom pomoćnom listiću)  kliknite na broj koji želite izbrisati i označite novi.

Ako želite znati više o igri Loto klađenje...

Što je Loto klađenje?

Loto klađenje je igra na sreću u kojoj sudionik pogađa ishode u pravilu inozemnih izvlačenja brojeva Lota i drugih igara Bingo, Keno i sl.

Kada je izvlačenje?

Izvlačenja su u pravilu različita ovisno koju ste odabrali Loto igru.

Kako mogu saznati izvučene brojeve i broj pogodaka?

Dobitne brojeve možete saznati klikom na polje REZULTATI u glavnom horizontalnom izborniku. Možete pretraživati po danu ili vrsti Loto igre.
Pogođene brojeve možete lako provjeriti putem interneta. Prijavite se svojim korisničkim podacima, kliknite na poveznicu Moj HL račun, a zatim na polje POVIJEST IGARA i provjerite pogođene brojeve u izborniku Igra odabirom Loto klađenje. Brojevi koje ste pogodili označeni su zelenom bojom, nepogođeni crvenom bojom a izvučeni plavom bojom.

O uplati...

Koja je cijena kombinacije?

Igrač sam određuje uplatu po kombinaciji.

Koliko mogu najmanje uplatiti za igru Loto klađenje?

Za samo 2,00 kn možete sudjelovati u igri. To je minimalna uplata po potvrdi. Promjena i ograničenje iznosa uplate je u nadležnosti priređivača. 

Mogu li poništiti izvršenu uplatu?

Za uplate izvršene putem interneta ne postoji mogućnost poništavanja.

O dobicima…

Kako mogu provjeriti da li je moj listić dobitni?

Svaki dobitak biti će automatski pridodan na Vaš HL račun. Provjeriti stanje možete u bilo kojem trenutku klikom na Moj HL račun. Kroz opciju POVIJEST IGARA imate uvid u sve uplaćene listiće i njihove trenutne statuse. Klikom na listić koji želite provjeriti, dobit ćete njegov prikaz.

Postoji li ograničenje u visini dobitaka?

Najveći mogući dobitak u jednostavnoj ili sistemskoj igri odnosno ukupna isplata po listiću ne može biti veća od 1.000.000,00 kuna.

Kako podići dobitak?

Sve isplate s HL računa obavljaju se isključivo na osnovu vašeg naloga za isplatu. Nalog za isplatu sa HL računa postavljate preko opcije MOJ NOVČANIK klikom na ISPLATA.

Koliki je porez na dobitke u igri Loto klađenje?

Porez se obračunava i naplaćuje pri isplati dobitka, a obračun i uplatu obavlja priređivač igara na sreću (Hrvatska Lutrija).
Porez na dobitke plaća se po stopi od 10% na dobitke do 10.000 kuna; po stopi od 15% na dobitke između 10.000,00 i 30.000,00 kuna; po stopi od 20% na dobitke između 30.000,00 i 500.000,00 kuna te po stopi od 30% na dobitke iznad 500.000,00 kuna.

Što je dokaz sudjelovanja u igri?

Dokaz sudjelovanja u igri temeljem kojeg se isplaćuje dobitak je elektronička potvrda o uplati, pohranjena na neizbrisivom mediju  u centralnom sustavu priređivača. Elektroničku potvrdu o uplati moguće je ispisati, ali ispis nije temelj za isplatu dobitka.