Česta pitanja

Što je Toto 13?
Toto 13 je brojčana igra u kojoj pogađate rezultate (pobjeda, poraz, neriješeno) trinaest domaćih ili stranih nogometnih utakmica. Dobitak ostvarujete ako pogodite trinaest ili dvanaest (tipova). Dobitna kombinacija se utvrđuje na osnovi rezultata regularno završenih utakmica natjecateljskih parova određenog kola. Tipovi utakmica čiji rezultati nisu punovažni utvrđuju se ždrijebom. Natjecateljski parovi se objavljuju na prodajnim mjestima HL. 

Kako se uključiti u igru?
Na prodajnom mjestu Hrvatske Lutrije potražite besplatni pomoćni listić za igru Toto 13. Možete izabrati jednostavni ili sistemski pomoćni listić. Ispunjeni pomoćni listić predajte prodavaču koji će vam na temelju sadržaja pomoćnog listića izdati potvrdu o uplati. Čuvajte ih! Potvrde su jednini dokaz za sudjelovanje u igri. Pomoćni listići su način uplate i kao takvi nisu dokaz za sudjelovanje u igri. 

Kako odigrati listić?
Jednostavni pomoćni listić ima deset skupnih polja s po trinaest redova. U svakom redu se nalaze tri kvadratića sa upisanim brojevima 1, 0, 2. Kako svaki od trinaest redova predstavlja jedan nogometni par, kad obilježite znakom "X" broj 1 prognozirate pobjedu  prvog natjecatelja, broj 2 pobjedu drugog natjecatelja a označavanjem nule, neriješeno. Na jednostavnom pomoćnom listiću moguće je uplatiti od 2 do 10 kombinacija.

Sistemski pomoćni listić ima samo jedno skupno polje za prognoziranje rezultata (tipova) svih trinaest nogometnih utakmica. U kontrolnom nizu nalaze se kvadratići za određivanje varijanti punog sistema. Moguće je odigrati od 8 do 1024 kombinacija. Znakom "X" određujete koji sistem igrate.
 
Naprimjer: ako uplatite osam kombinacija možete odigrati tri dvoznaka i deset fikseva (1,2 ili 0 fiksno). To znači da kod tri para možete prognozirati 1 i 0 (pobjedu prvog natjecatelja ili izjednačeno), 0 i 2 (pobjedu drugog natjecatelja ili izjednačeno) ili 1 i 2 (pobjeda prvog ili drugog natjecatelja). Kad se uplati više kombinacija onda je moguće odigrati i troznak što znači da Vam svi rezultati odgovaraju, i pobjeda prvog natjecatelja, i pobjeda drugog natjecatelja, i izjednačen rezultat. Ukoliko imate pogođenih svih 13 tipova, ostvarili ste 1 “trinaesticu” i 3 “dvanaestice”.

Što predstavlja oznaka DA i NE na pomoćnom listiću? 
Svaki pomoćni listić sadrži serijski broj koji se nalazi u donjem desnom uglu. Obilježavanjem oznake DA ili oznake NE, u kvadratićima na desnoj strani listića, odlučujete o uključenju u igru Joker kojom otvarate mogućnost ostvarenja Joker dobitka na temelju serijskog broja.

Na temelju čega igrač podiže ostvareni dobitak? 
Potvrda o uplati je jedini dokaz sudjelovanja u igri i sredstvo na temelju kojeg se isplaćuje dobitak. Ispunjeni pomoćni listić nije dokaz sudjelovanja u igri. Svaka potvrda o uplati je jedinstvena, jednoznačna i poznata samo vlasniku tj. igraču. Uz uobičajene podatke (odigrane kombinacije, kolo, Joker broj, šifra prodavača i prodajnog mjesta, na potvrdi o uplati se nalaze još i: broj odigranih kombinacija, ukupan iznos uplate u kunama, identifikacijski broj igrača, kontrolni kod (koji je poznat samo vlasniku potvrde) i podatak o točnom vremenu zaprimanja uplate.

Rezultati igre: kada, kako i gdje? 
Rezultate (tipove) možete saznati na teletekstu, na govornom automatu 060 313 313 (cijena: fiksna mreža 1,74 kn/min, mobilna mreža 2,96 kn/min), na web stranici Hrvatske Lutrije na adresi www.lutrija.hr/Toto13  i na prodajnim mjestima.

Dobici i njihova isplata?
Fond dobitaka čini 50% ukupne uplate, a fond se dijeli na ove omjere: 
Dobitak s 13 pogodaka .......................................... 40%
Dobitak s 12 pogodaka..........................................  60% 
Ako u pojedinom kolu nije utvrđen dobitak "trinaestica", tada se fond dobitaka za "trinaesticu" prenosi u cijelosti u sljedeće kolo. Ako u pojedinom kolu nije utvrđen dobitak "dvanaestica", tada se fond dobitaka za drugu vrstu dobitka raspoređuje na prvu nižu pogođenu kombinaciju tipova (11, 10, 9…). U jednoj kombinaciji moguće je ostvariti samo jednu vrstu dobitka, s time da dobitak više vrste isključuje dobitak niže vrste.

Isplata u iznosu do 20.000,00 kn po pojedinačnom dobitku obavlja se u pravilu  na uplatnom mjestu na kojemu je igra uplaćena. Isplata u iznosu do 1.000.000,00 kn po pojedinačnom dobitku obavlja se u regionalnim sjedištima priređivača, a svih dobitaka u sjedištu priređivača u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 72.

Zašto igrati?
Svaka Vaša uplata ima dvoznačan karakter: uživate u igri, u mogućnosti dobitka, a uz to činite dobro za drugoga. Sredstva koja Hrvatska lutrija ostvari  priređivanjem igara, raspodjeljuju se u društveno korisne svrhe: za sport, tehničku kulturu, humanitarne organizacije.