Kako igrati?


Što je Eurojackpot?
Eurojackpot je prva međunarodna igra na sreću u kojoj Hrvatska Lutrija sudjeluje zajedno s drugim europskim priređivačima igara na sreću. U igri sudjeluje 18 zemalja s oko 303 milijuna stanovnika, a sada i državljani Hrvatske mogu igrati sa stanovnicima Njemačke, Italije, Španjolske, Nizozemske, Danske, Slovenije, Finske, Estonije, Islanda, Latvije, Litve, Norveške, Švedske, Češke, Mađarske, Slovačke i Poljske.

U igri Eurojackpot cilj je pogoditi 5 brojeva od 50 i 2 broja od 10 u jednoj kombinaciji. Uz malo sreće dobitak ostvaruješ već i ako pogodiš 2 broja od 50 i 1 od 10, a pogodiš li svih 7 brojeva - osvajaš Eurojackpot!

 ejp2016_listic_iskrizan_web.jpg  
(klikni na sliku za uvećani prikaz)

Kako ispuniti jednostavni pomoćni listić? 
U jednoj kombinaciji znakom X precrtaj 5 brojeva u polju gdje se nalaze brojevi od 1 do 50, a u polju gdje se nalaze brojevi od 1 do 10, znakom X precrtaj 2 broja.

Kako ispuniti sistemski pomoćni listić?
Sistemski pomoćni listić ima jedno skupno polje. On vam pruža mogućnost da na jednom listiću odigrate i više od pet brojeva iz velikog bubnja (do 12 brojeva) i više od dva iz manjeg bubnja (do 10 brojeva). Broj brojeva u sistemu koji ste odigrali treba precrtati u kvadratićima pri dnu listića, posebno brojeve 5 – 12 od 50 brojeva koji se izvlače iz velikog bubnja a posebno brojeve 2 – 10 od 10 brojeva koji se izvlače iz manjeg bubnja.
Primjer 7+4 (126 kombinacija), igrač precrtava 7 brojeva iz velikog bubnja i četiri broja iz malog bubnja. Cijena ove kombinacije iznosi 1.890 kn.
Ukoliko ste pogodili (3+0) tri broja od 50 brojeva iz velikog bubnja i nijedan broj iz malog bubnja, iznos dobitka za 3+0 uvećava se 36 puta.
Točan broj dobitaka možete provjeriti u tablici punih sistema.

 EJP_ sistemski listić.png 
(klikni na sliku za uvećani prikaz)

Kako se uključiti u igru?
Na prodajnim mjestima Hrvatske Lutrije i ovlaštenih partnera, potraži besplatne pomoćne listiće, s dvije ili šest kombinacija, koji služe samo kao sredstvo uplate, a ne kao dokaz sudjelovanja u igri.

VAŽNO: jednom ispunjen listić može se koristiti više puta, a ukoliko želiš igrati iste brojeve više kola unaprijed odaberi mogućnost pretplate

Ukoliko ne želiš birati brojeve ili jednostavno nemaš vremena, na prodajnim mjestima zatraži Quick pick ili Hoću Jackpot za igru Eurojackpot, a računalo će umjesto tebe odabrati brojeve.

Što kad je listić ispunjen?
Ispunjeni pomoćni listić predaj prodavaču koji će ti izdati potvrdu o uplati. Čuvaj je! Potvrda o uplati je jedini dokaz sudjelovanja u igri i sredstvo na temelju kojeg se isplaćuje dobitak. Svaka potvrda o uplati je jedinstvena, jednoznačna i poznata samo vlasniku tj. igraču. Uz uobičajene podatke (odigrane kombinacije, kolo, šifra prodavača i prodajnog mjesta), na potvrdi o uplati se nalaze još i podaci o broju odigranih kombinacija, ukupan iznos uplate u kunama, identifikacijski broj igrača, kontrolni kod, koji je poznat samo vlasniku potvrde i podatak o točnom vremenu zaprimanja uplate.

Vrste dobitaka
U jednoj kombinaciji možeš osvojiti jedan od 12 vrsta dobitaka, ovisno o broju pogođenih brojeva:

 vjerojatnosti_ejp_2014.jpg

Izvlačenje i rezultati igre - kako ću i kada saznati jesam li što osvojio?
Izvlačenje brojeva održava se svakog petka u Helsinkiju, u 20:00 sati, a izvučene brojeve možeš saznati već istu večer na više načina:

  • SMS kod s potvrde pošalji na broj 613136 (cijena 1,86 kn/SMS; operator s posebnom tarifom IT Jedan d.o.o.)
  • isti kod s potvrde provjeri u zaglavlju ove stranice (unesi kod u PROVJERI DOBITAK),
  • na teletekst stranicama HRT-a - str. 787
  • pozivom na govorne automate - 060 420 420 - Eurojackpot (cijena poziva iz fiksne mreže 2,33 kn/min, cijena poziva iz mobilne mreže 3,58 kn/min; operator usluge s posebnom tarifom HT d.d.)
  • kao i na svim našim prodajnim mjestima
  • besplatni telefon 0800 600 607 za sva ostala pitanja

Isplata dobitaka

Isplate dobitaka od 3. do 12. vrste obavljaju se u pravilu dan nakon javnog izvlačenja, a isplate dobitaka 1. i 2. vrste obavljaju se (počinju) deseti dan od dana izvlačenja. U roku od 60 dana od objavljivanja konačnog izvješća o rezultatima igre, zastarijeva isplata dobitaka.
  • do 30.000,00 kn na prodajnim mjestima HL i ovlaštenih partnera
  • do 1.000.000,00 kn u regionalnim sjedištima HL
  • svi dobici u sjedištu HL, Zagreb, Ulica grada Vukovara 72
Igraj i ti!