WLA SCS

Hrvatska Lutrija d.o.o. članica je svjetske udruge lutrijskih organizacija (WLA – World Lottery Association) koja se sastoji od preko 80 zemalja na pet kontinenata. WLA je posvećena razmjeni znanja i iskustva među članicama i unapređenju njihovog poslovanja.

WLA SCS (WLA Security Control Standard) predstavlja međunarodno priznatu normu u području poslovanja igrama na sreću koja se temelji na međunarodnoj normi za upravljanje informacijskom sigurnošću ISO/IEC 27001. Norma služi kao pomoć priređivačima igara na sreću širom svijeta kako bi postigli razinu kontrole nad sustavom koja je u skladu s općeprihvaćenim standardima informacijske sigurnosti i specifičnim zahtjevima struke. U normi WLA SCS:2016 definirana su 23 dodatna zahtjeva za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću i 114 zahtjeva koji su specifični za sustav upravljanja igrama na sreću.

Hrvatska Lutrija d.o.o. je, kao davatelj usluga igara na sreću, uspostavila sustav upravljanja informacijskom sigurnošću i sustav upravljanja igrama na sreću koji je sukladan sa svim zahtjevima norme WLA SCS. Certifikacija sustava održava se od 2012. godine te time Hrvatska Lutrija d.o.o. osigurava povjerljivost, integritet i raspoloživost podataka ključnih za poslovanje u segmentu igara na sreću.